четверг, 31 октября 2013 г.

Новогодний марафон "Стежками Діда Мороза" в гостях у Австралии!

Привет всем моим дорогим читателям! Вот уже и в самом разгаре подготовка к Новому году. По сему поводу в нашем блоге "Арт клуб UA" стартовал новогодний марафон с интригующим названием "Стежками Діда Мороза". Марафон обещает быть интересным, а вести его и писать посты буду скромная я;))) А еще я взяла маленькое интервью у нашей соратницы-рукодельницы живущей в самой Австралии Зои - почитайте - интересно!
А всех вас с удовольствием буду ждать  у нас в санях!

Ну, от своей скромности перепечатаю ка я для вас пост, что б вы могли сразу почитать. Напомню наш блог вещает на украинском, поэтому если что не понятно - пишите - подскажу))

Доброго дня наші любі читачі та гості. Ми ради вітати вас у наших санчат. Ви вже готові до подорожі? Бо вона буде дуже швидкою, сподіваємось цікавою, а може і складною…
Хто не злякався – ласкаво просимо в дорогу!

Та що ж це буде за подорож? Не дарма вона називається «Стежками діда Мороза». Ми з вами помандруємо по всіх куточках планети слідом за Новим Роком, згадаємо трохи географії та дізнаємось цікаві факти зустрічі Нового Року у різних місцях земного шару.

 А почнемо ми нашу подорож  з самого початку світу… З того самого місця де починається час і куди Новий Рік приходить першим…
Отже,
0.00 – Найпершими зустрічають Новий Рік мешканці острова Кірітіматі, що входить до череди островів Різдва, а також мешканці Королівства Тонга. Ці острови знаходяться у Океанії.
Тому для мешканців настав час для зміни… імені! Так, так. Щороку вони змінюють своє ім’я, щоб збити с пантелику нечисту силу. Зранку першого дня нового року члени родини шепочуть один одному нове ім’я на вухо, а хтось з родичів  в цей час голосно б’є в бубен, щоб злі духи не змогли підслухати.
+0.15 — Острів Чатем (Нова Зеландія), що знаходиться віддалік інших островів Нової Зеландії зустрічає Новий Рік другим. У нього окремий часовий пояс
+1.00 — Новий рік наступає в Новій Зеландії. В цей же час його зустрічають й полярники с Південного полюса в Антарктиді.
+2.00 — Вже починають святкувати мешканці крайньої східної Росії (Анадир, Камчатка), острови Фіджі та деякі інші з тихоокеанських  островів (Науру, Тувалу і т.д.
+2.30 — Острів Норфолк (Австралія)
+3.00 — Частина східної Австралії (Сідней, Мельбурн, Канберра) та деякі тихоокеанські острови (Вануату, Мікронезія, Соломонові острови і т.д.)
+3.30 — Південна Австралія (Аделаїда)
+4.00 — Штат Квінсленд в Австралії (Брісбен), частина Росії (Владивосток) Папуа-Нова Гвінея, Маріанські острови
+4.30 Північні території  Австралії (Дарвін)

Ось саме над Австралією ми з вами призупинимо наших чарівних коней та придивимось поближче.

Що ж ми бачимо? Яка краса! Яскраві, різнокольорові  квітки феєрверків здимаються в небо і розкриваються майже в кроці від наших санчат! Їх так багато, що усе небо сяє немов барвистий килим.

Ух… щось стало жаркувато Так це ж Австралія, а  тут Діду Морозу знадобиться швидше купальний костюм та дошка для серфінгу… До речі звуть тут діда Мороза - Сільвестер.  

Та дивіться, у наших санчатах з’явилась перша гостя. Вітайте - це дуже креативна та творча
Зоя мешкає в Мельбурні, Австралія і вона зголосилась трохи розповісти нам про зустріч Нового року на самому жаркому континенті: 
«На відміну від країн пострадянських країн, ялинка, іграшки, Дід Мороз та подарунки належать Різдву - 25 грудня. А Новий рік, дійсно, зустрічаємо майже першими, влітку, в жару +40 градусів, зазвичай, на пляжі. В Австралії три часових пояси. Тому ті, хто живуть на кордонах поясів мчать на машинах в той та інший бік, щоб зустріти Новий рік два рази. Їжа… куди ж без барбек'ю та гіганськіх креветок? Починаючи з шостої години вечора всі трамваї в Мельбурні безкоштовні, щоб люди могли їхати на феєрверки, пляж, та куди завгодно… В цей вечір всі стають братами, перевдягаються в маскарадні костюми. Як і усі, відраховуємо 10 секунд, п’ємо шампанське та цілуємося. Не як усі – все це відбувається на пляжі під нашими яскравими феєрверками)) Ми знаємо, що більшість світу зустрічає Новий Рік у снігу, а у нас надувні ялинки для басейнів, Дід Мороз, що пітніє в шортах та паперові сніжинки.»

Вот такое увлекательное путешествие ждет наших читателей !А всех вас с удовольствием буду ждать  у нас в санях! Уже совсем скоро выйдет новое задание!

Моя работа для этого этапа квиллинговая, елочка из фетра. 


Спасибо, всем, кто заглянул ко мне. Буду рада видеть ваши комментарии. Жду от Вас конструктивную критику))



Всего вам доброго.
С ув. Ирина Зеленская.




4 комментария:

  1. Ооооо, Ира! Спасибо, что уделила мне и моему уголку столько внимания!!!!
    Я сейчас пойду на ArtClub тоже, но хочу передать тебе и здесь. Забыла упомянуть наш знаменитый традиционный новогодний торт - Павлова. Вот ссылка:
    http://ru.wikipedia.org/wiki/Павлова_(торт)
    Думаю, что есть рецепты на многих языках в интернете.
    Спасибо за труд, который ты вложила в эту презентацию - мне очень приятно!
    Открытка классная!!!!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Спасибо, Зоя и тебе, что нашла время написать)) Жаль, что так мало людей откликнулись на наш марафон. Но это мы сами виноваты - надо было раньше и больше начинать рекламировать. Надеюсь еще наберем обороты))

      Удалить
    2. Торт такой знаю)) Это ж самый диетический торт, который можно есть даже балеринам)) В честь балерины Павловой и его и назвали))
      Спасибо, что написала!

      Удалить
    3. Но это первый этап - придёт больше народу на 2й. Павлову терпеть не могу (не балерину, торт); муж его обожает :)

      Удалить

Не стесняйтесь критиковать! Конструктивная критика помогает мне расти!